Kedves Versenyzők és érdeklődők!

Senki számára nem újdonság, hogy az idei év komoly változásokat hozott a mindennapjainkban. Különösen igaz ez egy rendezvény, így a BALATON CLASSiC tekintetében is. A megszokott és hagyományos június első hétvégéjéről átszerveztük a versenyt a nyár utolsó hétvégéjére. Így a 13-dik alkalommal (a számok sem véletlenek) megrendezésre kerülő BALATON CLASSiC veteránautó verseny, idén augusztus 29-én szombaton rajtol majd. Az új körülmények sok változás és újítás hoznak majd a rendezvényben, főleg az útvonal és az érintett helyszínek tekintetében. Amiből viszont nem adunk alább, az a színvonalas szervezés, ellátás, feladatok, furfangok és móka. És ki tudja... azért tartjuk a 120 autós nevezési limitet.

Idén is lesz prológ, azaz előfutam (opcionális), mely Siófokról fog rajtolni augusztus 28-án pénteken. A regisztrációra ismét a verseny kiemelt támogatója, a Mercedes-Benz Siófok szalonjában lesz lehetőség. A prológ befutója viszont Veszprém lesz így visszatérünk azokra a helyszínekre, ahol még a kezdetek kezdetén az első versenyeket szerveztük.

Maga a verseny is Veszprémből rajtol majd augusztus 29-én szombaton. Ez az egyik jelentős változás, hiszen Almádiból így átkerül a verseny Veszprémbe, legalábbis a kiinduló pont tekintetében. Az útvonalban azért visszatérünk Almádiba és Tihanyban is megfordul majd a mezőny újra. Az ebéd idén is a Hotel Pelionban lesz Tapolcán, viszont a befutó helyszíne Balatonfüred lesz amit a verseny alatt többször is érintünk majd.

Érdemes minél hamarabb nevezni a versenyre hiszen az előzetes igények szerint azért várható, hogy ismét nagy létszámú lesz a mezőny. A prológ (előfutam) nem része a versenynek eredmény szempontjából, azonban itt dől el a másnapi rajtsorrend. Újoncoknak kifejezetten ajánlott a részvétel a prológon, hiszen különösebb tét nélkül lehet gyakorolni a másnapi versenyre.

Az idei BALATON CLASSiC veteránautó verseny megszokott és hagyományos időpontja módosult. Terveink és szándékunk szerint, idén is szeretnénk megrendezni a versenyt (immár 13. alkalommal), így az új időpont: 2020. augusztus 29. A további részletekről vagy módosításokról itt adunk tájékoztatást illetve a verseny FB oldalán.